Idei de amenajare a balconului, pentru fiecare stil

Autor:    Actualizat: 14.04.22

idei de amenajare a balconului pentru fiecare stil

 

Un spatiu privat in aer liber a devenit deja un lucru uitat de majoritatea persoanelor care locuiesc in apartamentele din mediul urban, chiar daca acest spatiu inseamna un mic balcon. Daca te afli printre norocosii care detin o astfel de incapere nu te limita la un scaun, o planta si niste obiecte de care vrei sa scapi, mai ales daca ai si o priveliste frumoasa!

Daca esti in cautare de niste idei despre cum sa iti amenajezi balconul, ai nimerit locul potrivit. Iti vom da niste sfaturi practice si idei vizuale despre cum ar putea sa arate apartamentul tau.

 

Amenajarea balconului, de la idee la practica

Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere la amenajarea balconului este pozitionarea acestuia. Vrei ca acesta sa fie o prelungire a incaperii?

Daca e o prelungire a living-ului, acest spatiu poate fi personalizat pentru a crea o atmosfera intima, unde confortul e prima sa functionalitate. Daca nu te multumeste marimea dormitorului, prelungirea acestuia poate constitui un dressing care sa te scape de mobilier, oferindu-ti mai mult spatiu.

Idei de Amenajare a Balconului

 

Un spatiu de depozitare pentru alimente pe timp de iarna?

Sau un spatiu independent cu propriul sau farmec ?

Sfaturi pentru amenajarea balconului

 

Acum ca stii cum vrei sa folosesti balconul, urmatorul pas este sa alegi un stil care sa se adapteze personalitatii si nevoilor tale.

Stiluri de amenajare a unui balcon

Acum ca stii cum vrei sa folosesti balconul, urmatorul pas este sa alegi un stil care sa se adapteze personalitatii si nevoilor tale.

Stilul modern

Modern, un stil in care cu cat e mai putin, cu atat e mai bine! Stilul modern are un accent puternic pe forma si linii, cu multa lumina si spatiu aerisit. Pentru un balcon modern, in functie de spatiul pe care il ai, asigura-te ca ai suficient spatiu pentru mobilitate, si la nivel de mobilier, aceste trei lucruri iti pot servi ca mantra: “linii, unghiuri, planuri”.

Stiluri de amenajare a unui balcon

Stilul clasic

Nu dai niciodata gres cu un stil clasic, un stil in care estetica este pe primul loc. Marmura, vazele din portelan, lemnul masiv, motivele decorative si culorile pastelate vor fi elementele cheie pentru acest stil, indiferent de marimea balconului tau.

Amenajarea balconului in stilul clasic

Stilul vintage

Culorile si formele unui stil vintage vor transforma balconul tau in locul ideal pentru citit sau alte pasiuni desfasurate intr-un mediu confortabil. Stilul vintage adopta cu usurinta materialele naturale, care sunt ideale pentru balcon. Secretul acestui stil interior este ca spatiul sa arate ca si cum a fost amenajat cu cateva decade in urma, dar in acelasi timp elegant si sa atraga atentia. Florile sau motivele florale nu pot lipsi, la fel si lumanarile, iar intr-un balcon de orice dimensiune, plantele vor aduce la viata spatiul!

Amenejarea balconului in stilul vintage

Balcon cu design rustic

Adopta filosofia din spatele unui design rustic:  o infuzie de confort si caldura, printr-o estetica organica. Texturi organice (lemn, metal), culori naturale, iar aici nu ne referim la optiunile deja mereu folosite.

Pe langa maron, bej sau crem, o paleta naturala include si nuante de verde, albastru si rosu. Atat timp cat culorile sunt in armonie, nu exista limite.

Un spatiu complex si stylish include, bineinteles, si materiale textile care vor aduce farmec balconului tau.

Idei de amenajare a balconului in stilul rustic

Stilul rustic se poate imbina usor cu simplitatea exotica sau orientala. De la masute scunde de ceai, stampe, tesaturi, simboluri orientale.

 

Stilul minimalistic, in decorarea balconului

Stilul minimalist a devenit foarte popular in ultimul timp, nu numai ca design, ci si ca filosofie de viata. Scopul este de a obtine un design complex prin simplicitate. Foloseste-te de materiale in mod strategic (caramida, lemn, metal) si lasa-le sa vorbeasca de la sine. Ordinea, claritatea, calmul si functionalitatea sunt elementele cheie in minimalism. Uite niste exemple:

Idei de amenajare a unui balcon minimalist

Stilul mediteranean, perfect pentru designul unui balcon

Daca vrei o estetica romantica, simpla, care sa te duca cu gandul la vacanta in orice anotimp, stilul mediterenean e pentru tine, atunci! Fie ca te gandesti la abundenta culorilor din Italia, prospetimea Greciei sau apusurile romantice din Spania, elementele decorative trebuie alese in functie de personalitatea ta. Ai in vedere culori inspirate de soare, mare, precum albastru, turcoaz, tonurile de lavanda ale marii la apus, luciul plantelor dimineata, caldura nisipului si elemente care te duc cu gandul la mare. Daca respecti aceste detalii, atmosfera este deja creata. Materialele care iti vin in ajutor sunt lemnul, metalul, sticla si piatra.

Idei de amenajare a balconului in stil mediteranean

Trucuri de stil pentru amenajarea balconului

 

Foloseste spatiul, in mod inteligent

Acum ca ai ales stilul, asigura-te ca te folosesti de spatiul pe care il ai in balcon in mod strategic. Asigura-te ca respecti proportiile dintre piesele de mobilier alese. Cu cat e mai mic spatiul, cu atat materialele trebuie sa fie mai subtiri. Foloseste-te totodata de spatiul vertical, pentru plante sau ca spatiu de depozitare. Fii inovativ si ia in considerare un scaun sau o banca suspendata, sau – si asta ar fi genial – un hamac, care in mod garantat va face balconul spatiul preferat de relaxare in toata casa.

Alege un balcon cu flori

Daca esti o persoana iubitoare de plante si vrei ca balconul tau sa reprezinte asta, poti avea propria gradina la inaltime. Daca ai parte de un balcon umbros, plante precum Oxalis, Fuchsia, Lobelia sau Impanties pot fi o optiune. Daca ai parte de lumina si soare din plin, cele mai bune alegeri sunt lavanda, salvia, iarba salbatica (ideal de combinat cu alte plante) sau petunia. Si daca iei in considerare suporturile de plante suspendate, poti fi sigur de impactul vizual atat din interior cat si din exterior.

idei de amenajare a balconului cu flori

Orice ai alege, nu-ti limita imaginatia, iar daca piesele de mobilier gasite nu te inspira, de ce sa nu creezi propriul mobilier, pe care apoi sa il personalizezi?

 

Sursa foto: Shutterstock

Vizionări

Premiile obținute de Atria Resort

premii