Trecerea de la peisajul urban aglomerat la coltisorul tau de natura iti contureaza modul in care te simti, deciziile pe care le iei si calitatea vietii. Aria din psihologie care se ocupa cu acest aspect se numeste „environmental psychology”. Aceasta studiază cum mediul in care traim, casa si locul de munca impacteaza atitudinea si comportamentul si efectul negativ al aglomerarilor ubane si rolul restaurator al naturii.
Calitatea vietii este determinata in mare masura de locul in care traim. Intrebarea cea mai des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament este: „Cum vreau sa ma simt in locuinta mea?” Adesea raspunsul isi are loc in minte care deja a proiectat spatiul ideal.
Aspecte care influentează o calitate a vietii mai buna
Plecand de la dorinta ta am proiectat caminul ideal:
Confortul spatiului interior, dar si aspectul exterior al cladirilor
– Apartamente compartimentate astfel incat sa fie spatioase si primitoare;
– Regim mic de inaltime astfel incat lumina, atat de benefica, sa intre in fiecare apartament si sa lumineze amintirile ce vor fi create;
– Apartamente cu gradina in care sa iti bei cafeaua dimineata sau in care se vor juca copii si catelusul familiei;
Amenajarea peisagistică pentru un spatiu urban de locuit in armonie cu natura
– Curtea blocului prevazuta cu piscina pentru zilele insorite de vara care sa te transporte instant intr-o clipa de vacanta;
– Piatete cu bancute, alei pavate, spatii verzi ce reprezinta peste 75% din suprafata totala, iar aici se regasesc si gradini adapostite unde copiii se pot juca in voie profitand de copilarie si prietenii;
Dezvoltarea sociala si comunitara poate influenta calitatea vietii
– O comunitate de oameni cu aceleasi principii si valori care sa te faca sa te simți ca apartii unui grup ce iti seamana.
Calitatea vietii si rolul pe care il joaca comunitatea pentru imbunatatirea ei
Vorbind de comunitate cel mai lung studiu care a dorit sa determine ce ne face fericiti a fost facut de Stanford si a durat 100 de ani. La acesta au participat 700 de oameni ce au fost intrebati la varsta de 19 ani ce cred ca ii va face fericiti in viata. Majoritatea au raspuns: cariera sau bani. Ani la randul, acestia au completat chestionare si au fost chemati la examinari medicale periodice. Raspunsul a fost ca cei mai fericiti si sanatosi sunt cei care au o familie armonioasa cat si cei care sunt singuri dar care au legaturi puternice de prietenie si o comunitate din care sa faca parte.
Spatiile verzi si impactul pozitiv al acestora asupra calitatii vietii
Spatiile verzi din Atria Urban Resort reprezinta un intreg ecosistem care cuprinde plante precum magnolii, dar si diferiti arbori si copaci seculari, printre care se numara copacul de Matase Persan, frasinul, Arborele Pagodelor sau Tulipanul, o specie rar intalnita in Romania, cu flori asemanatoare lalelelor. De asemenea, mai exista garduri vii si mai multe pergole pentru plantele urcatoare Glicina (Salcamul Japonez sau Wisteria Floribunda).
Toate acestea au fost gandite si puse in plan de o echipa iscusita de ingineri, arhitecti, peisagisti, urbanisti si ilustratori astfel incat cladirile sa aiba proportiile corecte, sa existe spatii mari intre ele si sa cuprinda si un plan de peisagistica unitar, cu numeroase spatii verzi.
De asemenea, fiecare bloc are propria piscina ce transforma complexul intr-o destinatie cu iz de vacanta. Copacii umbrosi, distanta mare dintre cladiri si nu in ultimul rand piscina, au prins viata din dorinta de a imbunatati calitatea vietii de zi cu zi.
STIMULAM UN TRAI URBAN, ALTFEL!
Te asteptam cu drag sa ne vizitezi si sa faci parte din comunitatea Atria Urban Resort!
Sursa foto: www.atriaresort.ro