Autor: Atria Resort Actualizat: 14.04.22
Ce au în comun omul, un bulb de floare și culorile și ce legatură au cu amenajarea unui apartament în stil Hamptons? Straturile.
Fiecare suflet, fiecare om, există în straturi. Se poate spune că la naștere suntem precum un bulb de floare și, odată cu trecerea timpului, ne deschidem și dezvăluim cine suntem, căpătăm identitate, ne expunem, ne arătăm culorile, creștem și înflorim.
Evident că experiențele ne formează și ele. Un bulb singular, încapsulat, nu destăinuie cât de mare va fi, ce paletă de culoare va avea, ce formă va lua, iar vremea își va pune și ea amprenta. La fel, când îți propui să definești spațiul tău, cel în care vei iubi, vei trăi, vei plânge și vei munci, iei hotărârea în funcție de cine ești și de personalitatea pe care o ai.
Valoarea culorii în amenajarea unui apartament în stil Hamptons
Sunt mii de flori pământ, iar pe unele le-am descoperit în copilărie, în curtea bunicelor noastre – a mea avea hortensii și clopoței, mușcate la geam, iar soacra mea avea trandafiri, lăcrimioare și lalele timpurii. Le descopeream culorile abia după ce înfloreau. Iar culoarea, nici ea nu este uniformă, datorită umbrelor și a luminii sau pentru că striațile naturale trec printr-o paletă variată, devenind unice precum amprenta degetelor.
În amenajări interioare, când pregătești un moodboard – adică o fișă cu poze, care stă la baza alegerilor și care creează o atmosferă vizuală, paleta de culori o stabilești tu. În cazul stilului Hamptons, în schimb, designul interior este strâns legat de această paletă. Ea este bine definită, pentru că acest tip de amenajare evocă ambianța caselor de vacanță din nord-estul Americii, pe coasta Atlanticului, case care spun povestea oceanului, a valurilor, a spumei și a nisipului, a dunelor și a stufului. De aceea, în acest tip de amenajare se folosește o paletă neutră și naturală, dar deseori cu multe nuanțe de albastru adăugate prin accesorizarea încăperilor.
Originea designului Hamptons
Insula Long Island se află în statul New York, la estul orașului, și este terenul de joacă și de odihnă a orășenilor. După cum sugerează și numele, este o insulă lungă de 190 km și îngustă, de 37 km. Mai multe autostrăzi duc spre capătul insulei, spre Montauk sau The Hamptons, dar nu toate sunt deschise pentru trafic comercial. Așa-numitele ”parkways” sunt șosele care sunt ”bordurate” cu spații verzi, pe care doar mașinile private au voie să circule, peisajul anunțând îndepărtarea de oraș.
Odată cu trecerea bornelor, începe să se simtă aerul sărat, nisipul încins, abstractul concretizându-se prin miros și peisaj. Este punctul în care ne debarasăm de un strat, acela al grijilor și al agitației. Rezidenții din ansamblul Atria ne spun ca trăiesc această senzație când trec de poarta complexului, unde regăsesc grădinile bogate, arborii tineri sau pergolele cu glicine și piscina.
Celebritățile se retrag „in The Hamptons”
The Hamptons este o zonă compusă din mai multe orășele-stațiuni, cu nume precum Sagaponack sau Shinnecock, rămase de la ameridienii strămutați din zonă de către coloniști.
Spre capătul insulei sunt cabane, dar și conace pe malul apei. Plajele sunt late și se întind pe kilometri. Jennifer Lopez, Beyonce, Calvin Klein, Gwyneth Paltrow, Julianne Moore se refugiază aici, iar filme precum ”Wall Street”, ”Strălucirea eternă a minții neprihănite” și ”Ceva, ceva tot o ieși”, cu Jack Nicholson si Diane Keaton (recomand – este o comedie romantica simpatica!) au fost filmate aici. Orășelele găzduiesc podgorii și comunități de artiști sau scriitori, dar prețurile proprietăților sunt printre cele mai mari din America. Dacă vă interesează să aflați mai multe despre istoria insulei, puteți citi acest document (în engleză).
Cum recreezi atmosfera locului în amenajarea unui apartament în stil Hamptons, când oceanul este departe
Folosind culori și texturi care amintesc și redeșteaptă simțurile, bineînțeles! Pentru a păstra simplitatea și o atmosferă liniștită, în această amenajare am folosit, în primul rând, două culori în tonuri similare: bej și bleu, pentru a insufla briza mării, nisipul și apa. Straturile despre care am vorbit se alcătuiesc din textura materialelor, care uneori sunt foarte modeste și sobre – așa cum este natura la malul mării, iar alteori sunt luxoase, prețioase și somtuoase, precum vilele impozante ale celebrităților.
În mod tradițional, în amenajarea unui apartament în stil Hamptons vei regăsi răchita, lemnul în forma sa brută sau vopsit alb, brâuri sau cornișe vopsite în alb și care dau o notă de eleganță și un contrast dacă pereții sunt colorați. Este un design în care brutul se întâlnește cu rafinamentul și în care descoperi straturile plimbându-te prin apartamentul cu 3 camere. În pofida primului instinct de ezitare, acest stil funcționează. Poți avea vaze chinezesti lângă lemne cioplite. Poți integra scaune de bambus cu tetiere de pat gen Chippendale. Important este să nu schimbi paleta când schimbi stilul; anumite linii trebuie păstrate pentru continuitate. Așa a și evoluat acest design interior, de la cabane de plajă, la conacele elitei din New York.
Trucuri pentru vopsirea pereților, cu rezultate la superlativ
Apropo de vopsitul pereților, pentru a realiza un finisaj uniform, am aflat recent două trucuri de la un meșter zugrav priceput. Primul: folosiți o vopsea mai bună pentru a evita să dați de mai mult de două straturi. Al doilea: secretul pentru a nu avea striații si urme de bidinea sau rulou este ca cele doua straturi să fie date una în urma celeilalte, aproape în tandem, cât vopseaua este nou aplicată. Evident, asta înseamnă ca două persoane să lucreze în același timp. În apartamentul amenajat în stil românesc-industrial am vopsit un perete roșu-Bordeaux. Puteți citi despre el aici. Această informație prețioasă ne-a fost de mare ajutor!
Apartamentul model de la Atria și rolul lui
La Atria, ne-am propus să avem multe stiluri de amenajare, pentru a arăta două lucruri. În primul rând, apartamentele de la Atria vin cu finisaje standard. Unele persoane consideră că acest lucru le limitează opțiunile de aranjare a apartamentului și sunt circumspecte când le spunem că finisajele neutre lasă loc pentru oricare stil și-ar putea dori. Așa că, prin aceste apartamente model, le ilustrăm libertatea de a alege, fie el un stil nonconformist ca studioul POP ART (aici), fie unul elegant, ca acesta. În al doilea rând, oferind mai multe opțiuni, mai multe modele și compartimentări, înțelegem că fiecare client este diferit, cu gusturi, dorințe și nevoi diferite! După cum am scris și mai sus, buchete bogate și variate…
În cazul de față, acest apartament cu 3 camere de 76,5 mp utili, modelul 3B1, are două dormitoare de 16,5 mp utili și, respectiv, 12,5 mp utili. Bucătăria este spectaculoasă, cu peste 11 mp utili și cu ieșire spre primul balcon de 4,5 mp, accesibil și din living. Al doilea spațiu exterior, o terasă pătrată și care deservește dormitorul mare are 8 mp.
Stiți credința conform căreia dacă apropii o scoică de ureche auzi valurile marii? Așa este și decorul Hamptons, ne place să credem că aduce oceanul acasă, la Atria. Vă așteptăm cu drag să vizionați acest apartament care este amenajat cu un buget de 13% din valoarea apartamentului, cu tot ce veți găsi la fața locului, de la electrocasnice, la perne și prosoape. Este un concept de amenajare bazat pe empatie. Echipa noastră este mereu atentă la posibilitățile și dorințele clienților, de aceea suntem cunoscuți pentru un raport excelent calitate-preț și pentru un ansamblu rezidențial care suplinește un gol pe piața medie din Sectorul 1.
Așa cum zicea mama soacră: „Mamă, noi în comunism am invățat să facem Rai din ce aveam.” A fost o femeie minunată, îi duc dorul și sigur i-ar fi plăcut această amenajare.
În perioada următoare, până pe 15 Decembrie 2021 avem și un concurs în derulare. Pentru mai multe detalii dați clic pe această imagine să vă înscrieți și să ne vizitați pentru a participa!
Dacă ajungeți la Atria, tare m-aș bucura să-mi spuneți care este apartamentul model favorit! În momentul de față avem 4 tipuri de apartamente-model, scrieți-mi la contact@atriaresort.ro după ce-l vizitați! Pentru vizionări sunați la 0751.299.402 sau va puteți înscrie prin formularul din website, aici. Pe curând!
Sursă: www.atriaresort.ro,
Photos: Atria Urban Resort, Photo by Melanie Wupperman from Pexels, Photo by Nathan Cowley from Pexels, Photo by Kampus Production from Pexels, Photo by Artem Podrez from Pexels, Photo by Luis Javier Mendoza from Pexels