Cel mai potrivit cadou de casă nouă și bugetul aferent. Ce să nu dăruiești niciodată noilor proprietari

Autor:    Actualizat: 14.08.22

A oferi un cadou de casă nouă este un obicei practicat aproape peste tot în lume. Atunci când mergi pentru prima dată la prieteni sau la rude care tocmai s-au mutat în casă nouă sau și-au cumpărat prima locuință, este politicos să nu mergi cu mâna goală.

Cadou de casă nouă

De cele mai multe ori, însă, acest obicei ne pune în dificultate. Fie nu cunoaștem foarte bine persoanele la care mergem, fie, din contră, le cunoaștem prea bine și știm cât sunt de pretențioase, sau, pur și simplu, avem prea multe idei și nu știm pe care să o alegem sau nu avem idei deloc, cadoul de casă nouă poate fi o provocare pentru vizitatori. De aceea, este nevoie să acordăm puțin din timpul nostru să ne gândim la ce le-ar plăcea proaspeților proprietari să primească, ce le-ar fi util sau ce se potrivește cel mai bine cu persoalitatea lor. Și, desigur, avem nevoie de ghiduri, ca cel de față, care să ne dea câteva idei în acest sens.

Vom încerca mai jos să vă oferim câteva sfaturi despre ce este și, mai ales, ce NU este recomandat să dăruiți cuiva de casă nouă, dar și informații legate de bugetul pe care trebuie să-l alocați pentru un astfel de cadou.

Așadar, dacă proprietarii te invită la o petrecere care să marcheze faptul că s-au mutat în casă nouă sau te cheamă doar să beți o cafea în noul lor cămin, cutuma spune că este frumos și de apreciat să mergi cu o atenție, fie că este ceva util sau simbolic. Și chiar dacă ești spontan și ești în trecere să vezi noua casă a prietenilor sau rudelor tale, tot trebuie să duci ceva în dar, pentru că, în definitiv, toată lumea se bucură de cadouri, indiferent de ocazia cu care le primesc.

Ce trebuie să iei în considerare când alegi cadoul potrivit?

Dacă ești în postura vizitatorului și chiar dacă ai fost rugat să nu cumperi un cadou, cel mai indicat este să iei unul. Iar pentru a face alegerea cea mai potrivită, trebuie să iei în calcul următoarele elemente:

• Ce buget vrei să aloci cadoului?
• Este prima casă sau persoana este deja la a două sau a treia mutare?
• Noul proprietar este burlac, un cuplu tânăr sau o familie cu copii?
• Ce mărime are locuința nouă? Are spații ample de depozitare sau este un spațiu mai restrâns?
• Ce hobby-uri are sau ce stil de design preferă gazda?

Ce buget este indicat pentru un cadou de casă nouă?

Nimeni nu-ți poate răspunde mai bine la această întrebare decât buzunarul tău, dar din majoritatea sondajelor pe care le-am găsit pe internet, media se află undeva între 90 de lei și 450 de lei.

Cadoul de casă nouă și cadoul pentru prima casă

Deseori, începuturile de drum sunt cu peripeții, pentru că o mare parte din economii se duc pe avansuri și taxe notariale, mobilă de bucătărie sau o saltea mai confortabilă, de aceea este foarte probabil că lista de nevoi să fie mai lungă în cazul achiziției primei locuințe! Dacă sunteți apropiat de noul proprietar, vă recomandăm să evitați surprizele și să întrebați direct ce-i lipsește. Dacă nu, încercați să vă inspirați din ceea ce știți pentru a păstra surpriza.

Dacă sunteți o gașcă de prieteni, puteți aduna o sumă mai mare pentru un voucher cu care proaspeții proprietari să poată cumpăra un aparat electrocasnic, dar nu înainte de a va consulta cu ei. Câteva din obiectele necesare ar putea fi: mașina de spălat rufe sau un uscător, un aspirator robot, mașină de spălat vase, fier de călcat, cuptor cu microunde, sau de ce nu, un televizor.

Cadouri de casă nouă de evitat

Fiecare proprietar este unic și are propriile nevoi. Ce poate fi potrivit pentru o persoană nu este potrivit pentru alta și, ca atare, unele cadouri, deși dăruite cu drag, pot ajunge elemente stânjenitoare care ocupă spațiu prețios de depozitare. Iată o listă de cadouri pe care să le eviți în cazul în care nu eșți sigur de dorințele destinatarului:

Plantele

Cu siguranță, plantele aduc multe beneficii într-o încăpere, de la purificarea aerului, la atmosfera și estetica apartamentului, dar nu toți suntem făcuți pentru a le întreține cu drag. Da, au un preț accesibil, sunt ușor de achiziționat și de oferit, dar… nimic nu este mai trist decât o plantă care moare puțin câte puțin, în fiecare zi, pentru că proprietarul nu are timp sau nu știe să o îngrijească. Așadar, nu oferiți plante decât dacă sunteți siguri că sunt dorite!

O sticlă de vin

Este un cadou facil și se încadrează într-un buget decent, dar asigurați-vă că este și apreciat. Soiurile de vin sunt diverse, iar alegerea făcută poate să nu fie pe placul consumatorului.

Decorațiuni pentru casă

Când vrei să faci un cadou din sfera decorațiunilor, ai întotdeauna în vedere zicala ”De gustibus non est disputandum!” (”Gusturile nu se discută!”). Nu vrei ca draga ta prietenă sau verișorul tău burlac să se simte obligați să expună cadoul tău pentru a-ți face ție o bucurie, așa că mai bine află în ce stil și-au decorat casa și ce culori au fost folosite, pentru ca alegerea ta să se potrivească cu obiectele deja prezente în casă.

Cadouri hazlii

Ce este hazliu pentru tine, ar putea fi neînțeles sau ofensator pentru altul. Așa că, dacă tot vei cheltui niște bani, mai bine alegi ceva de folos și care va fi apreciat a la longue. Cănile cu tot felul de mesaje sau posterele ironice pot pune gazda în dificultate.

Cele mai potrivite cadouri de casă nouă

Cadourile practice, personalizate și creative sunt cele mai apreciate. Ele arată că te-ai străduit să găsești un cadou special și, totodată, potrivit, poleit cu suflet și drag!

Uneltele de bucătărie, chiar dacă nu sunt folosite zilnic, sunt binevenite în momente critice. Iată câteva idei:
cadou de casă nouă

• Un tocător de lemn de măslin, personalizat prin pirogravură;
• Un breloc de argint inscripționat cu o urare de noroc poate fi un obiect prețuit și potrivit;
• Un colaj de poze care ilustrează relația voastră de-a lungul anilor;
• Un coș cu bunătăți gourmet, de exemplu cu brânzeturi și un platou cu cuțite speciale care va putea fi folosit și pe viitor;
• Un set de borcănașe cu mirodenii exotice care probabil lipsesc într-o casă nouă;
• Obiecte mici și folositoare care nu ocupă mult spațiu. Poate un set de lumânări parfumate sau o pătură din textile naturale pentru nopți friguroase;
• Cadouri pentru relaxare. În urmă mutării, produsele precum uleiurile de duș, cremele exfoliante, bulgării efervescenți pentru a inaugura cada casei pot fi binevenite. O mutare poate fi o perioadă grea și plină de stres, așadar oferă ceva pentru a reconforta noul proprietar!

Ambalarea cadoului
Ambalarecadou de casă nouăa unui

Și înca ceva! Nu subestima ambalajul și felicitarea! Un cadou de casă nouă ambalat cu atenție, poate cu un breloc personalizat integrat în funda folosită, va produce o reacție mai profundă. Nu uita că fiecare cuvânt prin care gândurile tale sunt transmise va ajuta noul proprietar să înțeleagă cât de mult te bucuri pentru el.
Felicitări noului proprietar și să-și stăpânească cu drag noua casă! Fără dubiu, momentele în care avem ce sărbători, în cazul acesta o nouă casă, trebuie prețuite cu recunoștință, smerenie și din tot sufletul cu cei dragi. Alegeți-le, așadar, un cadou care reflectă ceea ce reprezintă această reușită! Spor la căutări!

În cazul în care cauți o casă nouă, descoperă modelele de apartamente încă disponibile la Atria sau înscrie-te pentru a primi informații despre a treia fază.

Poze: www.atriaresort.ro si www.shutterstock.com

Vizionări

Premiile obținute de Atria Resort

premii